Рятувальник та волонтер Іван Суботін з Мирнограда продовжує надавати допомогу мешканцям прифронтових міст та селищ. Нещодавно він евакуював родину з Очеретиного. Детальніше про це розповів сам волонтер. 

Очеретине постійно перебуває під ворожими обстрілами. Під час минулого візиту до селища волонтерам вдалося вмовити на евакуацію одну людину. Але після чергового прильоту решта родини також погодилась виїхати у безпечніше місце. Іван Суботін взяв із собою причіп, щоб можна було забрати більшу частину речей.

«Завантажуємо людей з їхніми речами, будемо вивозити. Обстановка загострилася, люди вже вирішили тут не залишатися», – каже Іван Суботін.

Родину відвезли до селища Шевченко, і вже на місці з'ясувалося, що разом з особистими речами людей «евакуювалися» кілька мишей, які зараз заполонили прифронтові райони Донеччини

Після Очеретиного рятувальники побували в Авдіївці. Люди, які вже евакуювалися з міста, попросили Івана Суботіна допомогти вивезти речі. Окрім цього, волонтери привезли корм для місцевих безпритульних тварин. 

Дорога до Авдіївки майже всюди посічена уламками та воронками від снарядів. У будинках немає вікон, дахів, десь відсутні частини стін. Квартира, до якої необхідно було дістатися, також постраждала від обстрілу.

«Зайшов до квартири. Сумна картина. Двері не закриваються, їх вирвало. Знаходимось в Авдіївці, вже завантажились, будемо висуватись», – розповідає Іван Суботін.

В Авдіївці волонтери успішно виконали завдання і повернули речі їх власникам. Далі – знову поїздка до Очеретиного, оскільки там залишаються мирні жителі, які потребують допомоги.

Детальніше про евакуаційний рейд волонтера Івана Суботіна – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як Іван Суботін та волонтери Червоного Хреста надали допомогу цивільним у зоні бойових дій